HOIF

Referat: Frövi IK - HOIF

7-1 till FIK mot HOIF i en kollektiv stark insats
Vi börjar med att tacka publiken för ert stöd och ett extra tack till hejaklacken som höll igång på bästa sätt - härligt med drag på läktaren.
FIK tar tag i matchen från första spark och redan i första spelminuten gör Ili ett farligt instick till Wille A men bollen går lite för långt annars ett väldigt bra läge. Johannes frispelar Runa i minut 2 men målvakt gör en fin benparad. HOIF får en offensiv frispark i minut 3 som man lyfter mot mål som en bra Ludde säkert greppar i FIK-målet. FIK är nära att ta ledningen i minut 5 men Kevis avslut täcks i sista stund och FIK får en hörna som sedan blev resultatlös. Elias gör ett fint högerinlägg i minut 7, bollen spelas in i boxen och Kevin nyper till men boll går strax utanför - var en toppenchans att ta ledningen. Nästa heta chans får Runa men målvakt vinner duellen när FIK trycker på inne i boxen. 1-0 kommer i minut 13 och det är Wille A som blir målskytt efter att ha spelats fram av Ili. 2-0 kommer några minuter senare då Runa spelar fram Kevin som säkert placerar skottet i mål. I minut 26 snappar HOIF upp bollen efter ett misstag i FIK och reducerar till 2-1. Några minuter efter gästernas reducering utökar FIK ledningen och återigen spelar Runa fram Kevin som rundar utrusande målvakt och sedan lägger in bollen i öppet mål, 3-1. Johannes är nära att utöka FIK:s ledning minuten senare men skottet, från nära håll, täcks. I minut 30 rullar FIK upp en fin målchans då Runa kommer fri men målvakt räddar med en fin benparad. I minut 38 spelar Ili och Anton fin fotboll på vänsterkanten som resulterar i en farlighet inne i boxen men gästerna lyckas rensa. I minut 39 får HOIF en frispark en bit in på offensiv planhalva. Frisparken slår direkt mot mål men Ludde är med och gör en toppenräddning på ett hårt skott. Johannes har två bra lägen i slutet av första men båda chanserna räddas.
3-1 till Frövi i paus där ledningen kunde ha vart större.
4-1 kommer i minut 53 och det är Kevin som gör sitt 3:e mål efter att ha blivit framspelad av Runa. Minuten senare är FIK nära igen då Johannes rundar målvakt men från snäv vinkel rullar bollen precis utanför stolpen. Holmen kommer in i boxen med hög fart i minut 59 och får med sig en hörna efter att ha haft ett bra läge. I minut 60 testar Wille M ett skott men boll lite utanför. Några minuter senare testar Johannes ett skott men bollen går strax utanför. I minut 75 dribblar OH förbi två motståndare och får en målchans men skott från snäv vinkel täcks till en hörna. Hörnan slås mot bortre och Jesper får ett bra nickläge men inget mål. I minut 77 kommer 5-1 och det är Hamodi som vräker upp bollen i nättaket efter ett framspel från Runa. FIK fortsätter att trycka på och skapar flera bra lägen och i minut 82 gör Runa 6-1 efter att själv ha snappat upp bollen vid ett HOIF-misstag. I minut 87 kommer Hamodi in i straffområdet gör en fint och spelar sedan snett bakåt och där finns Kevin som säkert placerar in bollen i nät och det står 7-1. FIK har ytterligare några fina målchanser men det blir inga fler mål i matchen.
Klar och rättvis Frövi-seger där vi lyfter på hatten för hela laget efter en fin insats.